ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’Αλλά-ζω’’

 

Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε μια νέα γυναίκα και όπως οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω της, ‘’έπασχε ‘’ από  δυστυχία.

Είχε ένα μικρό παιδί κρυμμένο μέσα της,όμως  δεν το άφηνε να ελευθερωθεί,άλλες φορές από  άγνοια, άλλες από φόβο ,λόγω του τρόπου που μεγάλωσε , των γονιδίων της , των συνθηκών της ζωής της.

Δεν της άρεσε τίποτα, ούτε η δουλειά της ,ούτε οι φίλοι της ,ούτε το σπίτι της , ούτε ακόμα και αυτή η ίδια  ,ζώντας  σε μια ομίχλη γενικευμένης δυσαρέσκειας.

Μέσα στο κεφάλι της ούρλιαζε  ένα  πλήθος επικριτικών φωνών –δεν το έκανες καλά , εσύ φταίς ,τίποτα δεν είσαι ικανή να πετύχεις  – και για να μην τις ακούει τόσο δυνατά , ζούσε διαρκώς απασχολημένη , γιατί θεωρούσε πως όσο πιο πολυάσχολη ήταν , τόσο περισσότερο θα ανέβαινε στα ‘’μάτια’’ της κοινωνίας.

Ήταν λοιπόν μονίμως πνιγμένη!

Έψαχνε πάντα το κάτι παραπάνω , και ενώ αγόραζε ,κέρδιζε , πετύχαινε , τίποτα δεν της ήταν αρκετό.

Δεν αναγνώριζε τις ευλογίες της ζωής της , ούτε ένιωθε ευγνωμοσύνη και έτσι ζούσε παρέα με εκατομμύρια αρνητικές σκέψεις, του τύπου ‘’όλα πάνε στραβά!’’

Κακοποιούσε λοιπόν με συνέπεια, ζήλο και επαγγελματισμό τον εαυτό της,κάνοντας μια απολύτως προβλέψιμη ζωή!

Ευτυχώς για εκείνη και μετά από μια συγκινητική συγκυρία , γνώρισε τον κόσμο της ενσυνειδητότητας , της θετικής ψυχολογίας και της ψυχοσωματικής αλληλεπίδρασης και θεραπείας.

Αυτή λοιπόν η γυναίκα , αποφάσισε να φτιάξει το πρόγραμμα ‘’Αλλά-Ζω’’ με τη φιλοδοξία , να μπούν  και άλλοι άνθρωποι στον μαγικά ρεαλιστικό κόσμο της θετικότητας , προτείνοντας εφικτούς τρόπους για να κάνουμε την παραμονή μας στη γη , μια ευχάριστη εμπειρία .

Δεν ισχυρίζομαι πως θα βρεθούμε όλοι ‘’ να τραγουδάμε , μεθυσμένοι και χαρωποί ‘’ αλλά μιλάω  για την ευδαιμονική εκείνη κατάσταση που ο χρόνος επιμηκύνεται , το σώμα νιώθει και λειτουργεί υγιώς , τα ουρλιαχτά της αυτοκριτικής κοπάζουν και μπορούμε να απολαμβάνουμε  τις μικρές ,απλές στιγμές, να κάνουμε ουσιαστικές σχέσεις , να φροντίζουμε τον εαυτό μας , και παρότι ξέρουμε πως οι δύσκολες στιγμές είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ζωής , εμείς επιλέγουμε να προχωρούμε μπροστά με κουράγιο και ενθουσιασμό.

Στο τέλος της διαδρομής των 8 εβδομάδων , θα διαπιστώσετε ότι μπορούμε να αλλάξουμε μυαλό και τρόπο σκέψης.

Ποτέ δεν είναι αργά  να επιλέξουμε την  ΕΥΤΥΧΙΑ.

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει
  • Θεωρητική τοποθέτηση
  • Ερευνητική τεκμηρίωση
  • Ασκήσεις mindfulness (διαλογισμός ενσυνειδητότητας)
  • Βιωματικές ασκήσεις
  • Ερωτηματολόγια-κουίζ αυτοαξιολόγησης
  • Θεραπευτικά παιχνίδια- δραστηριότητες

 

Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα αλλαγής , διαρκεί 8 εβδομάδες , λειτουργεί σε ομάδες  το πολύ 10 ατόμων, μία φορά την εβδομάδα  για 2 με 2,5 ώρες.

 1η εβδ

Ζω στο παρόν- μαθαίνω να απολαμβάνω

2η εβδ

Βιώνω υψηλής συχνότητας συναισθήματα- τρόποι

3η εβδ

Αισιοδοξία – Ευγνωμοσύνη

4η εβδ

Θεραπεία και δημιουργικότητα

5η εβδ

Καλοσύνη-Συμπόνια –Αυτοσυμπόνια

6η εβδ

Θετικό-υγιές  σώμα

7η εβδ

Θυμός- Φόβος-Ενοχές

8η εβδ

Σχέσεις που θεραπεύουν