ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

            Στις παρούσες δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε , είναι φυσικό να νιώθουμε πολλά δυσάρεστα συναισθήματα, ως μία ψυχολογική απάντηση στην καραντίνα, με κυρίαρχα αυτά της ανασφάλειας και της ανησυχίας.

Ελάτε να δοκιμάσουμε μια σπουδαία όσο και εύκολη άσκηση mindfullne  που θα μας βοηθήσει να τα διαχειριστούμε , να τα αποδεχτού,  χαρίζοντας μας γαλήνη , αίσθημα ισορροπίας και ασφάλειας.

          Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον και καθίστε σε όποια θέση σας κάνει να αισθάνεστε άνετα.

Κρατήστε την πλάτη σας ίσια -χωρίς μεγάλη προσπάθεια- και το κεφάλι χαλαρό

. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον διαλογισμό , φανταστείτε πως υπάρχει μια κλωστή στην κορυφή του κεφαλιού σας , που σας κρατάει σε μια ευθεία στάση , χωρίς όμως εξαναγκασμό.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα- θα πρότεινα να έχετε κλειστά τα μάτια- και κατά τη διάρκεια της εκπνοής , αφήστε τους ώμους σας να πέσουν , κρατώντας όμως τη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι σας στη θέση που ορίζει η φανταστική κλωστή.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τη ”σωστή” θέση , μην ανησυχείτε , πρώτον με τον καιρό θα γίνεται ολοένα και πιο εύκολο και δεύτερον , στο mindfullnes δεν υπάρχει ΄΄λάθος΄΄ θέση. Αφιερώστε μερικά λεπτά στην ανάσα σας. Στρέψτε την προσοχή σας εκεί , σαν μια άγκυρα που ξεκουράζεται σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής της αναπνοής σας είναι πιο εύκολο. Μύτη-στήθος-κοιλιά-πνεύμονες

Ξέρω πως είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σ’ένα συγκεκριμένο σημείο για πολλή ώρα, επειδή μετά από 1-2 δευτερόλεπτα το μυαλό – σαν ερωτευμένη πεταλούδα- αρχίζει να πετάει από σκέψη σε σκέψη. Είναι φυσιολογικό! Μόλις το αντιληφθείτε , ξαναγυρίστε στην ανάσα σας χωρίς επίκριση .

Όταν χαλαρώσετε , φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα ενός βουνού που γνωρίζετε καλά. ”Δείτε τη βάση του , τους πρόποδες ,τις πλευρές του, τον τρόπο που ανεβαίνει, την κορυφή του. Μεταφέρετε αυτή την αίσθηση στον εαυτό σας και φανταστείτε πως είστε εσείς το βουνό.Είστε σε επαφή με το έδαφος , έχετε μια μια γερή και σταθερή βάση , ο κορμός σας είναι οι πλευρές του βουνού και το κεφάλι σας η ψηλή κορυφή του.

ΕΣΕΙΣ είστε αυτό το βουνό!

Αιώνιο και περήφανο!

Σταθείτε λοιπόν έτσι ,σταθερό, ενώ γύρω του οι εποχές αλλάζουν , ο ήλιος με τα σύννεφα εναλλάσσονται , τα φύλλα κιτρινίζουν , οι αέρηδες φυσούν , έτσι και εσείς αφήστε τις σκέψεις , τις εικόνες , τα συναισθήματα , τους φόβους, σαν αναπόφευκτες καιρικές συνθήκες να υπάρχουν. Αφήστε τα να έρχονται και να φεύγουν , χωρίς κριτική , χωρίς μομφή.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Εσείς είστε το αιώνιο και ακατάβλητο βουνό. Ξαναγυρίστε στην αναπνοή σας για λίγο και χαμογελώντας ανοίξτε τα μάτια σας

. Κατά τη διάρκεια της μέρας , φέρτε την προσοχή σας στις στιγμές που ζείτε, επιτρέψτε να υπάρχουν όλα τα συναισθήματα και θυμηθείτε την αίσθηση του βουνού όταν νιώθετε δυσάρεστα.

ΑΠΟΔΟΧΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *