ιστοριες με νόημα

Μια φορά ζούσε ένας σπουδαίος βασιλιάς και στη διάρκεια κάποιας μεγάλης γιορτής,ρώτησε τις τρείς κόρες του πόσο τον αγαπούσαν.

Η μία απάντησε ‘’σαν τον ήλιο’’ η άλλη ‘’σαν το φεγγάρι και τ’αστέρια’’και η τρίτη η μικρότερη του είπε ‘’σ’αγαπώ όσο το αλάτι’’.

Ο βασιλιάς θύμωσε πολύ γιατί πίστεψε πως η κόρη του τον αγαπούσε πάρα πολύ λίγο.

Την έδιωξε λοιπόν από το παλάτι εξοργισμένος και αυτή αφού περιπλανήθηκε με παράπονο και πόνο για χρόνια ,κάποια στιγμή ερωτεύτηκε έναν πρίγκιπα ,παντρεύτηκαν και ζήσαν στο δικό του βασίλειο.

Μετά από αρκετά χρόνια έμαθε πως θα φιλοξενούσαν τον βασιλιά πατέρα της και θα παρέθεταν επίσημο τραπέζι προς τιμήν του.

Διέταξε λοιπόν να σερβιριστούν όλα τα φαγητά τελείως ανάλατα, με τη ρητή εντολή ,όσο και να ζητηθεί να μην δώσουν αλάτι.

Μόλις ο πατέρας της άρχισε να τρώει δυσανασχέτησε ,πέταξε θυμωμένος το πιάτο του και φώναξε πως πως τίποτα δεν ήταν νόστιμο.

Ζήτησε αλάτι και όταν οι υπηρέτες αρνήθηκαν, εκείνος φώναξε πως θα επιστρέψει στην πατρίδα του, αφού δεν μπορούσαν να του δώσουν κάτι τόσο σημαντικό και απαραίτητο, όσο το αλάτι.

Τότε η βασίλισσα σηκώθηκε και του είπε πως αυτός έδιωξε την κόρη του επειδή του είπε ότι τον αγαπάει σαν το αλάτι.

Εκείνος αφού την κοίταξε σιωπηλά, την αναγνώρισε και με δάκρυα στα μάτια ζήτησε να τον συγχωρέσει.

Η κοπέλα τον αγκάλιασε,δεν χώρισαν ποτέ και πάντα πρόσεχαν και αγαπούσαν τα μικρά καθημερινά πράγματα,που κάνουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *