ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ και ΠΡΩΤΕΣ ΒΗΘΕΙΕΣ
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ευθύνεται για πολλές ανισορροπίες και δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές το σώμα μας να ‘’εκφράζεται’’ με τρόπο δυναμικό ζητώντας βοήθεια.
Επειδή η θεραπεία είναι μια ενεργητική διαδικασία, δημιουργήσαμε αυτό το σεμινάριο, που έχει ως κύριο στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη πολλών ανθρώπων –θεραπευτών και μη- να μπορούν να βοηθούν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης.
Εδώ θα μάθουμε την ρεφλεξολογική αντιμετώπιση συνηθισμένων περιπτώσεων της καθημερινότητας όπως
- Πονοκέφαλος
- Διάρροια
- Δυσκοιλιότητα
- Ζάλη
- Τάση λιποθυμίας
- Δυσμηνόρροια
- Φούσκωμα-τυμπανισμός -καούρα
- Φαγούρα
- Κρίση άγχους
- Λουμπάγκο
και πολλά άλλα. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων και σε οποιονδήποτε θέλει να βοηθά τον εαυτό του και τους αγαπημένους του.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Χαρτογράφηση των οργάνων του σώματος
- Βασικοί χαλαρωτικοί ρεφλεξολογικοί χειρισμοί
- Τρόποι αποφυγής πανικού
- Χέρι – πόδι – αυτί
Πρακτική άσκηση στον εντοπισμό των αντανακλαστικών σημείων.
- Συναισθηματικό καθρέφτισμα της κάθε διαταραχής.
Η σημασία του συμπτώματος ή τι θέλει το σώμα’’ να μας πει ‘’
- Σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης
Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε στιγμές ,που εμείς ή κάποιος συνάνθρωπός μας βασανίζεται από τέτοιες ενοχλήσεις, και νιώθουμε ανήμποροι –παρ’όλη την επιθυμία μας – να βοηθήσουμε.
Μ’ αυτό το σεμινάριο, θα είμαστε σε θέση να επέμβουμε με ψυχραιμία και κατανόηση , νιώθοντας ικανοποίηση και εισπράττοντας την ευγνωμοσύνη αυτών που αγαπάμε.