Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία

Η ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία (World Happiness Report) για το έτος 2019,  δόθηκε στη δημοσιότητα  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που τιμάται από τον ΟΗΕ κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Η έκθεση του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDSN) κατέταξε 156 χώρες σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε δείκτες όπως το εισόδημα, το προσδόκιμο ζωής, η κοινωνική στήριξη καθώς και πόσο έντονα είναι τα αισθήματα της ελευθερίας, της εμπιστοσύνης και της γενναιοδωρίας στους κατοίκους τους.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση του ΟΗΕ, η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για το 2019 είναι η Φινλανδία, διατηρώντας τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2019 είναι: η Φινλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Αυστρία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 82η θέση της λίστας των 156 χωρών που μετρήθηκαν για το 2019, ωστόσο η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση των χωρών με τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή των επίπεδων ευτυχίας τα τελευταία 10 χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια περίπου διαρκεί η οικονομική κρίση. Στον αντίποδα η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση των χωρών με το μεγαλύτερο προσδόκιμο υγιούς ζωής.

 

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνος Καραμπάς

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *